Biseksüel

  • 13 Aralık 2019 / 19.00
  • 28 Aralık 2019 / 16.00

Yönetmen: Desiree Akhavan
Oyuncular: Desiree Akhavan, Maxine Peake, Brian Gleeson, Saskia Chana, Michelle Guillot, Naomi Ackie
İngiltere, 2018, 6 bölüm, 180', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Geçen sene Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Desiree Akhavan (Cameron Post'a Ters Terapi, Makul Davranış) Biseksüel’de hem yönetmenliği hem de başrolü üstleniyor: Bu yeni komedi-dram, “son tabu” addedilen biseksüelliği ve onu sarmalayan önyargıları, utançları ve gülünç kavram kargaşalarını teklifsiz, mizahi ve samimi bir yaklaşımla ele alıyor. Akhavan’ın kendine has keskin zekası sayesinde, dizi insanların aşk ve sekse yaklaşımına, arzu ettikleri aşk ve seks biçiminin onlara dair neler gösterdiğine içten bir bakış sunuyor.

Leila on yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Sadie’den ayrılır. Sadie evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemektedir: Oysa bunun düşüncesi bile Leila’yı dehşete düşürmek için yeterlidir. Ayrılmalarından hemen sonra, Leila hayatında ilk kez erkeklere karşı hissettiği çekimin peşinden gitmeye karar verir. Bu karar, kendisi, Sadie ve ortak arkadaşları, meslektaşları ve ebeveynleri, yani bir şekilde hayatına dahil olan herkes için ciddi sonuçlar doğuracaktır.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Arkası Şimdi!

7 YÜZ

Arkası Şimdi!

555

Arkası Şimdi!

Biseksüel

Arkası Şimdi!

Baş Belası

Biseksüel

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Pera Film’in Amerikan deneysel sinemasının öncü kadın sanatçılarından Barbara Hammer’ın film ve videolarından retrospektif niteliğinde sunduğu Barbara Hammer
Beden Politikaları programı 19 Nisan - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!